Cover_the_4-hour_workweek_-_tim_ferris

The 4-Hour Workweek

Sluit je aan bij de 'nieuwe rijken' en leef als een miljonair zonder dat te hoeven zijn, en geen 9 to 5 job meer te hebben. In dit boek vertelt Timothy Ferris er alles over, inclusief duidelijke stappen.

Dit boek is onderverdeeld in VIER HOOFDSTUKKEN

Definitie

Zelfvernietigende aannames vervangen

Eliminatie

Vergeet tijdmanagement; leer het onbelangrijke negeren. (tijd)

Automatie

Leer om cashflow op de automatische piloot te zetten. (Inkomen)

Bevrijding

Creëer locatievrijheid (Mobiliteit)

Echte rijkdom komt van vrijheid in tijd en mobiliteit

Timothy Ferris

Angstbepalende en ontsnappende verlamming

Je moet in de eerste plaats al je angst doorbreken. Stop met dromen over het leven dat je wilt en vraag jezelf af: ‘Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’ Plan daarna enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om te herstellen als dit toch is gebeurd.

Doe hetzelfde voor het potentiële voordeel en zet beide op een schaal van 1-10.

Vergelijk dat eens met het risico dat je de rest van je leven vastzit aan dezelfde baan. Is het echt de moeite waard om je acties uit te stellen? Begin met het berekenen van uw risico’s en onderneem massaal actie.

Automatiseer je inkomen

Maak of licentieer een product en / of verkoop een product door. Probeer een inkomen te creëren dat niet veel tijd kost als het eenmaal draait.

Een voorbeeld:
Zet een website op om T-shirts te verkopen. Werk samen met een drukkerij die bij het verkopen van een T-shirt een melding krijgt. Vervolgens kopen ze het T-shirt van Alibaba voor €8,00. Ze printen je logo erop en verkopen het T-shirt voor €15,00. Ondertussen heb je het al verkocht voor €25,00.

Naast het maken of laten maken van een website, het af en toe onderhouden ervan en het maken van advertenties, vereist het niet veel van uw aanwezigheid.

Voordat u een bedrijf start, is het altijd belangrijk om uw markt te testen. In het boek vind je veel voorbeelden van hoe je dit op de juiste manier kunt doen. De nieuwe rijken werk waar en wanneer ze maar willen! Sommige mensen werken minder dan 10 uur per week door het internet.

Wees effectief, niet efficiënt

We denken allemaal graag dat we veel werken, maar we verspillen alleen kostbare tijd.

In dit hoofdstuk leer je hoe belangrijk eliminatie is.

Begin je te concentreren op de taken die belangrijk zijn. Focus op projecten die ertoe doen en die in de loop van de tijd een inkomen zullen opleveren. We voelen ons allemaal graag druk; vijf keer per dag e-mails checken, willekeurig bellen, educatieve YouTube-video’s bekijken … We hebben het gevoel dat we veel hebben bereikt, maar er is niets belangrijks aan gedaan.


Maak een lijst met dingen die belangrijk zijn en waar u later profijt van zult hebben. Elimineer de kleine dingen en leer ze uit te besteden. (later meer over uitbesteding)
Welke taken maken het grootste verschil? Focus op minder doen, maar meer bereiken.

De meesten van ons hebben altijd de behoefte om af te maken wat we zijn begonnen. Als je denkt dat het tijdverspilling is, en het geeft je niet wat je wilt binnen de deadline die je jezelf hebt gegeven, STOP HET DAN.

“Werk breidt zich uit om de beschikbare tijd te vullen”

Timothy Ferris

Uitbesteden / Outsourcing

Zoals in het vorige hoofdstuk al is gezegd, moeten we stoppen met het verspillen van onze tijd aan zaken die er niet toe doen. Begin taken uit te besteden die andere mensen kunnen doen. Als iemand €20,00 vraagt om te tuinieren, terwijl je in die tijd €40,00 verdiende, heb je jezelf tijd EN geld bespaard.

Een belangrijke tip die de auteur hier geeft, is wanneer je werk hebt dat online kan worden gedaan. Als je geboren bent in een land van de eerste wereld, heb je geluk. Mensen in derdewereldlanden werken voor slechts €3,00 per uur.

HOEWEL. Besteed niet zomaar alles uit wat u kunt. Voordat u uitbesteedt, elimineer en probeer te automatiseren. Delegeer alleen wat overblijft. Anders verspil je alleen maar tijd, energie en geld.

Relatief inkomen

Kijk naar relatief inkomen in plaats van naar absoluut inkomen. Tijd en mobiliteit zijn meer waard dan een bedrag op uw bankrekening.

‘Ga naar de universiteit, krijg een goede opleiding en een goedbetaalde baan. Hoe hoger betaalt, hoe beter. ‘ = Fout.

Hoger loon is niet hetzelfde als hoger geluk.

Stel je twee personen voor: Tom (een bankier) en Julia (een leraar)
Tom verdient jaarlijks €100.000, werkt 80 uur per week, verdient €25,00 per uur.
Julia verdient €50.000 per jaar, werkt 10 uur per week, verdient €100,00 per uur.
Tom is misschien ‘rijker’ in absoluut inkomen, maar Julia is vier keer zo rijk in relatief inkomen. Ze verdient veel meer in veel minder tijd dan Tom. In deze extra tijd heeft ze de mogelijkheid om alles te doen wat ze wil en moet ze zich richten op een tweede inkomstenstroom. Vertrouw NOOIT op een enkele inkomstenstroom.

Mini-pensioen en geoarbitrage

Niet iedereen zal dit in zijn leven kunnen doen. De kracht van Geoarbitrage is echter ongelooflijk als je veel wilt reizen en wilt leven als een miljonair zonder er echt een te zijn. Nogmaals, je hebt geluk als je bent geboren in een land van de eerste wereld, gebruik dit voordeel.

Simpel gezegd; uit huis gaan. Maak gebruik van de economische verschillen tussen markten om een hoog rendement te genereren.

Voorbeeld: voor €100 kun je een maand in Thailand wonen. Al uw overgebleven geld kan worden gebruikt voor investeringen of pensioen. Combineer dit met een online inkomen en je bent vrij om te doen wat je wilt, wanneer je maar wilt.

Pensioen mag geen doel zijn. Het gaat ervan uit dat je een hekel hebt aan wat je doet gedurende de meeste van je fysiek capabele jaren. De auteur vertelt ons dat we gedurende onze hele leven ‘mini-pensioneringen’ moeten hebben. Wacht niet tot je te oud bent om te kunnen doen wat je altijd al wilde. Creëer automatisch inkomen en reis de wereld rond voor weken of zelfs maanden.


Dit is een boek met verschrikkelijk veel tips. In deze samenvatting, lees je enkel het essentiële. Wil je echt aan de slag met tips die de auteur met je deelt, en nog steeds werken? Dan is het aan te raden dit boek te kopen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogposts en boekverslagen

Deel deze samenvatting:

Abonneer je Gratis op Smartmentor

Smartmentor is én zal altijd gratis blijven.

Hoewel, deze artikels schrijven en gratis publiceren vraagt tijd én de website online houden kost geld.

Hebben de boekverslagen je geholpen en wil je graag een gift doen? Dan kan dit via onderstaande knop.

Hartelijk dank!