The million dollar one-person business

The Million-Dollar One-Person Business

Dit boek is snel en gemakkelijk te lezen, voor diegenen die het niet kunnen verdragen 9 tot 5 te werken voor een bedrijf of product waar ze niet om geven. Als u op zoek bent naar persoonlijke of financiële vrijheid en iets wilt vinden om voor u te werken, is dit boek een goed begin.

Het aantal eenmanszaken groeit enorm

Het aantal eenmanszaken, of kleine bedrijven, zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid over de gehele wereld. Van 2011 tot 2015 groeiden ‘niet-werkgevers’-bedrijven met een jaarlijkse omzet van ten minste 1 miljoen met 33%.

In 2015 waren er meer dan een miljoen eenmanszaken en kleine ondernemingen die minstens €100.000 binnenhaalden. Dankzij internet en vele andere beheertools is het gemakkelijker dan ooit om uw eigen bedrijf te starten, zelfs als u in het begin geen of weinig geld bezit.

Ten eerste wilt u een eenmanszaak met hoge inkomsten identificeren die het beste past bij uw interesses, vaardigheden en ervaring.

Pofeldt heeft 6 categorieën gemarkeerd waarin de meeste van deze miljoenenbedrijven vallen:
– E-commerce
– Productie
– Informatieve contentcreatie
– Professionele services
– Creatieve bedrijven
– Persoonlijke services
– Onroerend goed

Als je een eigen bedrijf begint, zeggen alle ondernemers waarmee ze heeft gepraat dat het iets moet zijn waar je diep geïnteresseerd en gepassioneerd over moet zijn, anders is het te gemakkelijk om op te geven als het moeilijk wordt, en als je tegenslagen krijgt, die elke ondernemer meemaakt!
Denk dus goed na over waar je elke dag aan zou willen werken.

Ten tweede legt ze je uit hoe je je bedrijf succesvol kunt starten, hoe weinig startkapitaal je ook bezit.

  1. U kunt uw baan opzeggen en fulltime gaan werken, en alles wat u heeft in uw bedrijf investeren.
  2. Je kan de huidige baan behouden voor de stabiliteit terwijl u in bijberoep aan uw bedrijf werkt.
  3. Je kan investeerders zoeken

Er wordt ook benadrukt dat het beter is om langzaam te groeien, te experimenteren en uit te zoeken wat werkt en wat niet, in plaats van geld uit te geven aan investeringen, advertenties, enz… Om er vervolgens achter te komen dat je idee flopt. Je bent tenslotte op zoek naar stabiliteit en aanhoudend succes, zodat u niet elke maand uw rekening moet in de gaten houden of u de facturen nog kan betalen!

Ten derde, hoe kunt u uw bedrijf draaiende houden zodat u buiten uw werk van uw leven kunt genieten en MINDER kunt werken dan wanneer u een normale 9-5 baan zou hebben?

Wanneer u voor het eerst begint, zult u het meeste werk alleen willen doen of met heel weinig hulp. Als je echter groeit, zul je ontdekken dat je niet alles alleen kunt doen. Zoals Podfedt zegt:
“het genereren van een hoge omzet, een eenmanszaak gaat er niet om jezelf twintig uur per dag vast te klampen aan een laptop terwijl je leeft van ultra-cafeïnehoudende energiedrankjes. Het gaat om slim en strategisch werken.”

Uw tijd wordt steeds waardevoller en u heeft deze nodig om u te concentreren op het grotere geheel en de algemene strategie van uw bedrijf. Vermijd daarom alle onbelangrijke activiteiten die uw tijd en energie verspillen.

Om te blijven groeien en uw gezond verstand te behouden, huren de meeste eenmansbedrijven ofwel aannemers in, automatiseren ze een groot deel van hun werk, nemen ze werknemers aan, of een combinatie van de drie.

U moet leren elimineren, automatiseren, delegeren en uitstellen.

Dit betekent voortdurend zoeken naar nieuwe manieren om dingen te vermijden die er niet toe doen. Je moet jezelf het volgende afvragen;

  • Wat kan ik elimineren?
  • Wat kan ik uitbesteden of delegeren aan iets anders?
  • Wat kan ik ‘op een laag pitje zetten’
  • Waar kan ik neen tegen zeggen?

De sleutel hier is om eerlijk en gedisciplineerd te zijn over uw antwoorden en hoe u uw tijd besteedt.

Hoewel het boek de titel The Million-Dollar, One-Person Business heeft, is het tenslotte belangrijk om te erkennen dat je het niet helemaal alleen kunt.

Zoals ik al eerder zei, op een gegeven moment heb je hulp nodig, of het nu is door de steun van vrienden en familie, het inhuren van aannemers, werknemers of het samenwerken met een ander bedrijf.

Zoals één van de ondernemers zei: “Je hebt een team nodig om je droom te verwezenlijken. Als je droom geen team heeft, is hij niet groot genoeg.“

Creëer een groep van slimme individuen die met je samenwerken om je doelen te bereiken en succes te genereren voor alle betrokkenen. Dit helpt je om ideeën van elkaar te laten weerkaatsen, gemotiveerd en flexibel te blijven in een veranderende omgeving en samen veel meer te bereiken dan je alleen zou kunnen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogposts en boekverslagen

Deel deze samenvatting:

Abonneer je Gratis op Smartmentor

Smartmentor is én zal altijd gratis blijven.

Hoewel, deze artikels schrijven en gratis publiceren vraagt tijd én de website online houden kost geld.

Hebben de boekverslagen je geholpen en wil je graag een gift doen? Dan kan dit via onderstaande knop.

Hartelijk dank!