The One Thing book cover

The One Thing

Dit boek zal u helpen uw tijd te beheren en uw werk en privéleven te verbeteren terwijl u ongeëvenaard succes behaalt. Dit boek laat je concentreren op je grootste doel, en maakt een stappenplan om het zo snel mogelijk te bereiken.

Success laat aanwijzingen na

Try to catch two rabbits, and you won’t catch one…

Gary Keller

Kijk naar de meest succesvolle mensen en bedrijven.

Om er een paar te noemen: Google, Muhammed Ali, Starbucks, Mark Zuckerberg, Mozart, Tiger Woods, …
Vanaf het begin kozen ze voor hun ‘One Thing’.

Mozart richtte zich bijvoorbeeld niet om naar de sportschool gaan, een beetje te voetballen met vrienden, en daarna nog wat piano te spelen.

Piano spelen was het enige wat hij deed. Dat was zijn ‘One Thing’. Hij had geen evenwichtige levensstijl, maar hij was de beste in wat hij deed.

Een ander voorbeeld is Tyson of Ali, ze werden om 05:00 uur ’s ochtends wakker om hun dag te beginnen. Ze richtten zich alleen op training. 7 dagen per week, 12 uur per dag. Tyson zei ooit dat de gevechten in de ring het gemakkelijke deel van z’n job was, vergeleken met alle training die hij deed.

Veel mensen kunnen zich niet op één ding concentreren voor een lange tijd. Ze vervelen zich snel en willen iets anders doen om evenwicht te hebben in hun leven.

Het Domino Effect

Met doorzettingsvermogen en focus komt enorme kracht.

Als we eenmaal het momentum hebben, onze gewoonten en keuzes op één lijn, is niets onhaalbaar. Wist je dat slechts 23 domino’s de Eiffeltoren kunnen omverwerpen?

The Domino Effect. The power of momentum

Mythe 1: Alles is even belangrijk

Absoluut niet waar!

Werk vanuit een duidelijk gevoel van prioriteit. Weet wat voor u belangrijk is en leer taken uit te besteden, zodat u zich kunt concentreren op uw enige ding.

Volg het principe van Pareto: (De 80/20-regel) De 80/20-regel is een vuistregel die stelt dat 80% van de resultaten kan worden toegeschreven aan 20% van alle oorzaken voor een bepaalde gebeurtenis.

In het bedrijfsleven wordt de 80-20 vaak gebruikt om erop te wijzen dat 80% van de omzet van een bedrijf wordt gegenereerd door 20% van de totale klanten.

Daarom wordt de regel gebruikt om managers te helpen bij het identificeren en bepalen welke operationele factoren het belangrijkst zijn en de meeste aandacht zouden moeten krijgen, op basis van een efficiënt gebruik van middelen.

Mythe 2: Multitasking

Multitasking bestaat niet.

Wat er feitelijk gebeurt, is dat we twee taken hebben gescheiden. Je zou kunnen zeggen: ‘Nou, we kunnen tegelijkertijd lopen en praten!’ Dat komt omdat ons brein in staat is om gegevens in verschillende delen tegelijkertijd te verwerken. We richten ons echter niet op beide activiteiten. Eén gebeurt altijd op de achtergrond, op ‘autopilot’.

Door te proberen te multitasken, ben je veel minder productief en verlies je daardoor veel tijd. Ik ben er zeker van dat iedereen ooit die tijd heeft gehad waarop hij / zij een grote taak moest voltooien, met enige focus het veel eerder had voltooid dan voor mogelijk werd gehouden.

Dat is de kracht van pure concentratie.

Mythe 3: Wilskracht is er wanneer je wilt

Je wordt wakker en je denkt: “Ik ga vandaag productief zijn.” Je begint een lijst te maken van alle dingen die je van plan bent te doen, maar nadat je thuiskomt van je werk … Besluit je om in de zetel te zitten en in plaats daarvan wat televisie te kijken. Klinkt bekend?

Wilskracht is als een batterij van je telefoon.

Het heeft een beperkte levensduur en het zal verdwijnen na een dag werken of bezig te zijn. Zodra je dit beseft, zie je hoe belangrijk het is om eerst je belangrijkste werk te doen. De aanbeveling van de auteur is om minimaal 4 uur per dag aan de kant te houden voor je ‘One Thing’.

Dat is nog een reden waarom die ultra-succesvolle mensen ‘onbeperkte energie’ hebben. Ze doen waar ze zin in hebben, en in plaats van hun energie af te voeren, krijgen ze energie en motivatie.

Een gedisciplineerd leven

Succes gaat er om het juiste ding te doen voor u. Niet om alles juist te doen.

Een gebalanceerd leven

Wanneer u op prioriteit handelt, raakt u automatisch uit balans.

Je zult moeten kiezen wat voor jou het belangrijkst is en het meeste van je concentratie geven.

Groots is slecht

Eén van de gemeenschappelijke kenmerken van de miljardairs en rijkste mensen ter wereld is het vermogen om groots te denken en grote doelen te stellen. Groot denken is essentieel voor buitengewone resultaten.

Leef volgens het citaat: ― “Shoot for the moon, even if you miss, you’ll land among the stars”

De belangrijkste vraag aan jezelf

Wat is de ene actie die ik kan ondernemen, zodat alles anders gemakkelijker of overbodig wordt?

Dit is de vraag waar eigenlijk het hele boek over gaat. Een simpele formule om uitzonderlijke antwoorden te vinden.

Succesvolle gewoontes

We spraken eerder over de kracht van gewoonten. Ze zijn moeilijk te doorbreken en moeilijk op te bouwen.

Wanneer we een manier van denken of een manier van handelen beginnen en deze voortzetten gedurende een voldoende lange periode, hebben we een nieuwe gewoonte gecreëerd. (Minimum 60 dagen)

De keuze waar we voor staan is of we gewoontes willen vormen die ons geven wat we van het leven willen. Begin klein en kweek discipline om door te gaan.

Het pad naar grootse antwoorden

Een grote specifieke vraag leidt tot een groots specifiek antwoord. Leer goede vragen te stellen en je leert veel meer én sneller.

Heb doelen in je leven

Doel is ons levensbloed, zeker als een man.

Als u weet wat voor u belangrijk is, krijgt u kracht en kracht om door te zetten. Als je doelloos leeft, geef je alles veel gemakkelijker op, en heb je veel meer kans op depressie. (Zie Mythe # 3 over wilskracht)

Leef op prioriteiten

Heb een groot idee, maar een sterke concentratie.

Praktisch: een doel van 5 jaar hebben. Verdeel het in 1 jaar, 1 maand, 1 week en uiteindelijk een dagelijks doel.

Kijk naar de belangrijke levensgebieden voor jezelf, en stel jezelf de vraag voor elk gebied. Als je het antwoord weet, noteer het dan en wees er volhardend in. Verdwaal niet in het grote doel van 5 jaar. (Domino Effect)
De meeste mensen besteden meer tijd aan het plannen van hun vakantie dan aan het plannen van hun leven. Wees niet zo. Neem hier de tijd voor en noteer alles.

the One Thing – Gary Keller

Leef voor productiviteit

Kijk in je agenda en plan alle tijd die je nodig hebt om je ONE Thing te bereiken.

Als het een eenmalige zaak is, plan elke dag de juiste uren en dagen. Al het andere (andere projecten, papierwerk, e-mail, telefoontjes, correspondentie, vergaderingen en al het andere) moet wachten.

De drie verplichtingen voor jezelf

Om buitengewone resultaten te bereiken, moet u de buitengewone inspanning omarmen.

  1. Neem de mentaliteit van meesterschap aan, namelijk om je beste zelf te worden.
  2. Doe niet alleen je best. Zoek de beste manieren om dingen te doen! Probeer altijd elk aspect te blijven verbeteren. Als je je best doet maar geen resultaten kunt behalen, maakt het niet uit.
  3. Jij, en alleen jij, bent verantwoordelijk voor alles in je leven. Stop met iets of iemand de schuld te geven en wees volhardend in je acties. Als je iets écht wilt in het leven, kan je het krijgen.

De vier grootste dieven

  1. Geen ‘Neen’ kunnen zeggen
  2. Een slecht milieu waar mensen je niet helpen of iets bijleren
  3. Slechte gewoontes op vlak van gezondheid
  4. Schrik van Chaos & drukte

Maak uw ‘succes-lijst’

Vergeet de ‘Takenlijst’. Begin met het maken van een succeslijst.

Noteer alle dingen die je eerder zou willen doen op een normale takenlijst. Neem dan 5 dingen die belangrijker zijn. Van die 5 dingen, neem je ÉÉN DING dat 100% vóór -datum- moet worden gedaan.

Toepassen van ‘The One Thing’

Hoe zou dit eruit zien als het gemakkelijk was? Wat is het enige dat ik kan doen door het te doen, dan is al het andere gemakkelijker of onnodig? Wat is het enige dat ik kan doen dat de grootste impact heeft op: gezondheid, relaties, familie, financiën, … Wat zijn mijn vijfjarige doelen …

Blijf op de hoogte van de nieuwste blogposts en boekverslagen

Deel deze samenvatting:

Abonneer je Gratis op Smartmentor

Smartmentor is én zal altijd gratis blijven.

Hoewel, deze artikels schrijven en gratis publiceren vraagt tijd én de website online houden kost geld.

Hebben de boekverslagen je geholpen en wil je graag een gift doen? Dan kan dit via onderstaande knop.

Hartelijk dank!