Onze Top 10

Lijst van beste boeken die élke ondernemer moet gelezen hebben

The Alchemist

Een absolute MUST-READ voor elke startende ondernemer.

Het boek is maar liefst in 74 landen nummer 1 bestseller geworden en er zijn meer dan 65 miljoen exemplaren verkocht! Het boek gaat over een jongen die schaapsherder is geworden zodat hij de wereld over kan reizen en zijn dromen achterna kan jagen. Tijdens zijn reizen krijgt hij profetische dromen en ontmoet hij bijzondere mensen waardoor hij leert over zijn levensdoel wat zijn ‘eigen legende’ word genoemd.

Het boek neemt je mee op zijn spirituele reis dat volstaat met wijze levenslessen en inspirerende avonturen. Het boek staat vol metaforen en ik heb het gelezen alsof het mijn eigen verhaal is. Het is een boek die zeer inspirerend werkt, het zal je wilskracht geven om ondernemingsgezind te worden, en zal je leven voorgoed veranderen.

Rich Dad, Poor Dad

Dit boek leert je de essentiële principes over hoe geld voor jou kan werken in plaats van andersom. Door je inkomsten en tijd slim(mer) te besteden kun je van €1, gemakkelijk €2 maken zonder veel extra moeite.

Mensen willen vaak meer geld, maar eigenlijk heb je nieuwe gewoontes en bezittingen (Dingen die blijven geld opbrengen) nodig. De meeste mensen zitten vast in, wat Robert Kiyosaki noemt, de rattenrace waarbij je je tijd inruilt voor geld. Weinigen beseffen dat tijd ons meest waardevolle bezit is.

Dit boek zal een enorme invloed hebben op je denkwijze en de keuzes die je dag na dag maakt. Alsook in de doelen die je maakt voor jezelf en hoe je verder zal leven. 

Wil je niet voor de rest van je leven afhankelijk zijn van een baas, en van een klein pensioen? Dan is dit boek een absolute aanrader.

The 80/20 Principle

Hoe krijg je meer gedaan in minder tijd? Ondernemers komen altijd tijd te kort. Daarom is dit het perfecte boek voor alle ondenemers. The 80/20 Principle leert hoe je met minder moeite, tijd en hulpmiddelen sneller je doelen bereikt en je werk afwerkt.

Een boek die absoluut niet kan ontbreken in ‘de top 10 boeken voor ondernemers’. Het is een uiterst krachtige methode waardoor je klaarder je doelen ziet, ze sneller en concreter aanpakt, en een pak sneller je doelen bereikt. Wist je bijvoorbeeld dat 20% van je klanten vaak 80% van je omzet genereert? Dat 20% van je tijd goed is voor 80% van het werk dat we verrichten?

The automatic millionaire

Jarenlang hebben mensen David Bach, de nationale bestsellerauteur van vele andere boeken, gevraagd wat het echte geheim is om rijk te worden. In ‘The Automatic Millionaire’ deelt hij -eindelijk- het geheim.

The Automatic Millionaire begint met het krachtige verhaal van een gemiddeld Amerikaans koppel – hij is een manager op laag niveau, en zij is een schoonheidsspecialiste – wiens gezamenlijke inkomen nooit meer dan $ 55.000 per jaar bedraagt, maar die op de een of andere manier erin slaagt om twee huizen schuldenvrij te bezitten, twee kinderen door te laten studeren en met 55 jaar met pensioen gaat met meer dan $1 miljoen op hun spaarrekening. Door hun verhaal leer je het verrassende feit dat je niet rijk kunt worden met een beperkt budget! Je moet een plan hebben om jezelf eerst te betalen dat volledig automatisch is, een plan dat automatisch je toekomst veiligstelt.

Je hebt geen budget nodig
Je hoeft niet veel geld te verdienen
Je hoeft niet zo geïnteresseerd te zijn in geld
U kunt het plan binnen een uur opstellen

David Bach geeft je een volledig realistisch systeem, gebaseerd op tijdloze principes, met alles wat je moet weten om een ‘Automatic Millionaire’ te worden.

How to win friends and influence people

Het was moeilijk om de boeken niet te rangschikken, maar mocht ik het toch moeten doen, stond deze zeker en vast in de top drie.

Dit boek zal gegarandeerd je leven voor altijd veranderen. Het leert je niet alleen alle do’s en don’ts van het sociale leven, maar het leert je ook hoe je een betere ondernemer en netwerker kunt worden.

We weten allemaal dat het digitale tijdperk het moeilijker heeft gemaakt om invloed uit te oefenen buiten het internet, wat net zo belangrijk is als internetinvloed, maar Dale Carnegie breekt alle stappen af die je moet nemen om vrienden te maken met iedereen die je ontmoet. Het leert u de etiquette van hoe u de concurrentie kunt overwinnen of hoe u mensen kunt winnen die kortzichtig zijn of gewoon niet geïnteresseerd zijn in uw product of dienst.

We gaan niet overdrijven, maar we raden iedereen aan dit boek jaarlijks opnieuw te doorlezen. Een echte, zakelijke klassieker!

Thinking, fast and slow

Daniel Kahneman schrijft in zijn boek ‘Thinking, Fast and Slow’ over de twee systemen die we standaard in ons hoofd hebben. De systemen die aantonen of we een succesvolle, rijke carrière zullen hebben of niet.

Hij praat over het snelle en emotionele systeem en het langzame, meer logische systeem dat ons gehele brein vormt. Hij splitst de verschillende effecten van elk systeem op ons succes, onze mentaliteit, ons vertrouwen en de index van de leerbaarheid op.

Dit boek is een must-read voor iedereen die de top van de toren wil bereiken in gelijk welke sector.

The 10x rule

De 10X-regel is het belangrijkste principe of ingrediënt dat nodig is om buitengewone resultaten te bereiken. Dit boek legt uit hoe je groots denken en enorme acties kunt gebruiken om een niet te stoppen momentum te creëren voor fenomenaal succes.

Extreem succes valt per definitie buiten het bereik van ‘normale actie’. In plaats van je te gedragen zoals iedereen en genoegen te nemen met gemiddelde resultaten, neem je massale actie met de 10 X-regel, verwijder je geluk en kans uit je zakelijke vergelijking en behaal je enorm succes.

Een boek die énorm motiverend werkt, en je doelen laat maken die wel tien keer groter zijn dan die dat je nu hebt.

The 7 Habits of Highly Effective People

Toen dit boek voor het eerst werd gepubliceerd in 1989, was The 7 Habits of Highly Effective People een bijna meteen een bestseller – en werd het al snel een permanent onderdeel van het culturele lexicon. Met meer dan 25 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd in meer dan 40 talen sinds de eerste publicatie, blijft dit boek miljoenen lezers helpen effectiever te worden in zowel hun persoonlijke als professionele leven.

Dit is een van de weinige boeken die zaakvoerders, docenten, individuen en zelfs presidenten over de hele wereld hebben beïnvloed, niet alleen om hun bedrijf en carrière te verbeteren, maar om op alle gebieden van het leven met integriteit, service, waardigheid en succes te leven. Het heeft de afgelopen 25 jaar een onmiskenbare impact gehad – en zal ongetwijfeld nog veel meer invloed hebben.

Mochten we hier dan toch weer moeten kiezen, stond deze zeker in de top 3!

The Way of the Wolf

Jordan Belfort – gespeeld door Leonardo DiCaprio in de film The Wolf of Wall Street – onthult het stapsgewijze verkoop- en overtuigingssysteem waarvan bewezen is dat het iedereen verandert in een verkoopssluitende, geldverdienende rockster. 

Jordan Belfort opent zijn boek en geeft lezers toegang tot zijn exclusieve stapsgewijze systeem – hetzelfde systeem dat hij gebruikte om enorme rijkdom te creëren voor zichzelf, zijn klanten en zijn verkoopteams. Tot nu toe was dit revolutionaire programma alleen beschikbaar via de online training van van Jordan zelf die maar liefst $1997 kost.

Elke techniek, elke strategie en elke tip is getest en bewezen. De methode werkt echt. Hij schrijft met zijn eigen onnavolgbare stem de code om iedereen te overtuigen om iets te doen, en coacht lezers, ongeacht meerderjarig, opleiding of vaardigheidsniveau om een meester verkoper, onderhandelaar, ondernemer of spreker te zijn.

Smartmentor is én zal altijd gratis blijven.

Hoewel, deze artikels schrijven en gratis publiceren vraagt tijd én de website online houden kost geld.

Hebben de boekverslagen je geholpen en wil je graag een gift doen? Dan kan dit via onderstaande knop.

Hartelijk dank!